Futuramoson

Magyarország legnagyobb tudományos játszóháza
egy 300 éves műemlék magtárban – ez a FUTURA

Nálunk felfedezheted a négy őselem – a Víz, a Föld, a Levegő és a Tűz – titkait, a Szigetköz növény- és állatvilágát.

Négyféle szórakozás egy jegy áráért:

 

Tudományos játszóház,

Csillagászati előadás,

Science Show (Látványos kísérleti bemutató),

Tesla transzformátor bemutató.

ELÉG BÁTOR VAGY?

Próbáld ki, sétálj át a függőhídon!

ELBŰVÖLNEK A TECHNIKAI ÚJDONSÁGOK?

Játssz az Okos homokozónkkal!

VERSENYEZNÉL EGYET?

Pattanjatok az áramot termelő szobakerékpárok nyergébe, és indulhat a futam!
Pancsoljatok együtt a beltéri vizes játszóterünkön, szórakozzatok a hangokkal, fényekkel!
Fedezzétek fel a közel 300 éves magtárépület négyszintes tudományos játszóházát, a négy őselem – a Víz, a Föld, a Levegő és a Tűz – titkait, a Szigetköz növény- és állatvilágát.

LENYŰGÖZNÉD A CSALÁDOT?

Vegyetek részt csillagászati előadásunkon, látványos kísérleti bemutatónkon, és Tesla transzformátor bemutatónkon.

A MI JÁTSZÓTERÜNKRE ROSSZ IDŐBEN IS ELINDULHATSZ!

 A “Pocok világ” beltéri játszótér izgalmas játszóhely, melynek témája a talaj titokzatos és rejtett világa, mászókával, búvóhelyekkel, csúszdával, vakondjárattal, hangyabáb ringató labdafürdővel, hangyaboly járatokkal és óriás pókhálóval.

Játssz az őselemekkel!

Folyómeder kimosás a Futurában, családi program

VÍZ SZINTJE

Eszközeink olyan természeti jelenségeket mutatnak be, amelyekért valójában a Földet kellene körbekerülnünk. Áramlatok, vízfolyások, víz alatti merülés és vizes élőhelyek várnak Rád a Víz szintjén.
Fel tudsz lőni vízipisztollyal egy labdát az emelkedőn? Tudsz vízesést alkotni és áramot termelni különböző vízkerekekkel? Megfigyelheted, mi történik egy labdával, ha örvénybe kerül, kipróbálhatod, mire képes az Archimédesz-csavar.
Mesélő kövek a Futurában, családi program

FÖLD SZINTJE

Az I. emeleten látványosan szemléltetjük a legfontosabb fizikai törvényeket, játékosan mutatjuk be a kőzet- és talajfajtákat, a szigetközi tájat, és itt kapott helyet beltéri játszóterünk, a POCOK VILÁG.
Ismerd meg a Szigetköz természeti környezetét, növény- és állatvilágát! Szaglássz, tapints és kutass! Keresd a rejtőzködő állatokat! Fel mersz feküdni a fakírágyra? Végig tudod járni a giliszta labirintust?
Óriás orgona a Futurában, családi program

LEVEGŐ SZINTJE

A II. emeleten a légköri, időjárási jelenségeket, a szél természetformáló munkáját, a szélerőművek működését vizsgálhatod. Játszhatsz a hangokkal, ha ügyes vagy, labdát táncoltathatsz, vagy madarak énekében gyönyörködhetsz.
Elég bátor vagy?Villámcsapás, nagyfeszültség, séta egy függőhídon: itt mindet megtapasztalhatod. Kipróbálnád milyen lennél meteorológusnak? Nálunk ezt is megteheted.
Repülő tükör a Futurában, családi program

TŰZ SZINTJE

A III. emeleten optikai érdekességekkel, illúziókkal, fényjelenségekkel kapcsolatos eszközökkel várunk. A kiállítás egyik különleges eleme a MiniSpaceWorld, melynek terepasztalain a történelmi Holdra szállások helyszínei és a jövő tervezett holdbázisai jelennek meg.
Keverd a színeket saját árnyékoddal, vagy hagyj nyomot a foszforeszkáló falon a sötétszobában! Teszteld egyensúlyérzékedet, memóriádat képességvizsgálóinkkal!

A Futura látogatásra szánj legalább 3-4 órát!

NAPI PROGRAMAJÁNLÓ

Az I. emeleti auditóriumban látványos kísérleti bemutatón és csillagászati előadáson, a II. emeleti kiállítótérben Tesla transzformátor bemutatón vehetsz részt.

NAPI PROGRAMOK:

11:00     Csillagászati előadás 
12:30     Science Show
              (Látványos kísérleti bemutató)
13:15     Tesla Transzformátor bemutató
15:00     Csillagászati előadás
16:00     Science Show
              (Látványos kísérleti bemutató)
17:45     Tesla Transzformátor bemutató
Július hónapban hétköznap a Science Show 12:30 helyett 11:30-kor kezdődik.
Létszámtól függően további időpontokban is tartunk előadásokat, hogy a bejelentett csoportok és egyéni látogatóink is minden programon részt tudjanak venni. Az időpont változtatás jogát fenntartjuk!