Játssz az elemekkel!

Folyómeder kimosás a Futurában, családi program
VÍZ SZINTJE

Eszközeink olyan természeti jelenségeket mutatnak be, amelyekért valójában a Földet kellene körbekerülnünk. Áramlatok, vízfolyások, víz alatti merülés és vizes élőhelyek várnak Rád a Víz szintjén.

Fel tudsz lőni vízipisztollyal egy labdát az emelkedőn? Tudsz vízesést alkotni és áramot termelni különböző vízkerekekkel? Megfigyelheted, mi történik egy labdával, ha örvénybe kerül, kipróbálhatod, mire képes az Archimédesz-csavar.

Mesélő kövek a Futurában, családi program
FÖLD SZINTJE

Az I. emeleten látványosan szemléltetjük a legfontosabb fizikai törvényeket, játékosan mutatjuk be a kőzet- és talajfajtákat, a szigetközi tájat, és itt kapott helyet beltéri játszóterünk, a POCOK VILÁG.

Ismerd meg a Szigetköz természeti környezetét, növény- és állatvilágát! Szaglássz, tapints és kutass! Keresd a rejtőzködő állatokat! Fel mersz feküdni a fakírágyra? Végig tudod járni a giliszta labirintust?

Óriás orgona a Futurában, családi program
LEVEGŐ SZINTJE

A II. emeleten a légköri, időjárási jelenségeket, a szél természetformáló munkáját, a szélerőművek működését vizsgálhatod. Játszhatsz a hangokkal, ha ügyes vagy, labdát táncoltathatsz, vagy madarak énekében gyönyörködhetsz.

Elég bátor vagy? Villámcsapás, nagyfeszültség, séta egy függőhídon: itt mindet megtapasztalhatod. Kipróbálnád milyen lennél meteorológusnak? Nálunk ezt is megteheted.

Teszteld egyensúlyérzékedet, memóriádat képességvizsgálóinkkal!

Repülő tükör a Futurában, családi program
TŰZ SZINTJE

A III. emeleten optikai érdekességekkel, illúziókkal, fényjelenségekkel kapcsolatos eszközökkel várunk. A kiállítás egyik különleges eleme a MiniSpaceWorld, melynek terepasztalain a történelmi Holdra szállások helyszínei és a jövő tervezett holdbázisai jelennek meg.

Keverd a színeket saját árnyékoddal, vagy hagyj nyomot a foszforeszkáló falon a sötétszobában! 

ELŐADÁSAINK

A I. emeleti előadótermünkben látványos kísérleti bemutatóval, a II. emeleti kiállítótérben Tesla transzformátor bemutatóval, a III. emeleti planetáriumban csillagászati előadással várunk!